TSEV’den Kısa Süreli Eğitim Programları

TSEV’in sektöre her ay düzenli olarak sunduÄŸu Kısa Süreli EÄŸitim Programları haziran ayında da yenilenen içerikleriyle sektör ve ilgililere sunuluyor.

Yangın, Nakliyat, Havacılık sigortaları ve Reasürans gibi ana branÅŸların yanında sigorta hukuku, dijital sigortacılık ve operasyonel planlama gibi farklı alt dallarda eÄŸitimlerin bulunduÄŸu haziran ayı programında Hazine MüsteÅŸarlığı’ndan uzmanların vereceÄŸi iki yeni eÄŸitim de yer alıyor. 1 ila 3 gün arasında planlanan kısa süreli eÄŸitim programlarına katılanlara katılım sertifikası veriliyor.

Yeni BaÅŸlayanlar Ä°çin Sigortacılığa GiriÅŸ Programı

TSEV tarafından her ay düzenli olarak organize edilen “Yeni BaÅŸlayanlar Ä°çin Sigortacılığa GiriÅŸ Programı” hayat dışı ve hayat sigortaları özelinde iki ayrı program olarak hem haziran hem temmuz aylarında planlanmıştır. ‘Hayat Dışı’ sigortacılıkta 4 gün; ‘Hayat’ sigortacılığında ise 3 gün ÅŸeklinde planlanan program için son baÅŸvuru tarihi, 6 Haziran’da baÅŸlayacak program için 2 Haziran; 10 Temmuz’da baÅŸlayacak program içinse 5 Temmuz’dur. 

Kaza Ve Sorumluluk BranÅŸ EÄŸitimi

TSEV’in kaza ve sorumluluk sigortalarında görevli olan çalışanlara yönelik olarak hazırladığı ileri düzey eÄŸitim programı, aÄŸustos ayında baÅŸlayacaktır.

Sertifika Verilecek

Program kapsamında, konusunda uzman eÄŸitmenler eÅŸliÄŸinde “Oto Kaza ve Zorunlu Oto Kaza Sigortaları”, “Sorumluluk Sigortaları”, “Ferdi Kaza Sigortaları” ana baÅŸlıkları ele alınacaktır. Program sonunda yapılacak proje – sunum çalışmasının ardından katılımcılara TSEV tarafından baÅŸarı sertifikası verilecektir.

AÄŸustos ayında baÅŸlayacak ileri düzey eÄŸitim programına; Temel Sigortacılık EÄŸitim Programı mezunları veya ilgili branÅŸta en az 3 yıl deneyimli olup, karar alma süreçlerinde yer alan çalışanlar katılabilecekler.

BranÅŸ eÄŸitimlerinde saha çalışmaları gerçekleÅŸtirildi.

TSEV’in 1973’ten bu yana organize ettiÄŸi ve sigorta sektörünün en prestijli programı olarak bilinen Temel Sigortacılık EÄŸitim Programı BranÅŸ EÄŸitimlerinde bu yıl da saha çalışmaları gerçekleÅŸtirildi.

Nakliyat Sigortaları Branşı’nda ‘Nakliyat Sigortalarında Hasar Uygulamaları ve Ekspertiz Süreci’ dersine baÄŸlı olarak eÄŸitmen Fikret Gülbahar eÅŸliÄŸinde 4 Mayıs’ta Yılport Limanı ziyaret edildi. Liman görevlilerinin yaptığı tanıtımın ardından katılımcılar gemi yükleme ve boÅŸaltma hakkında izleyerek bilgi sahibi oldular. Gözetim merkezi odasının da ziyaret edildiÄŸi saha çalışmasında liman içerisindeki insan deÄŸeri üzerine de vurgu yapıldı.

Kaza Sigortaları Branşı’nda 11 Mayıs’ta ‘Kaza Sigortalarında Hasar Uygulamaları ve Ekspertiz Süreci’ dersine baÄŸlı olarak eÄŸitmen Ahmet Erdem eÅŸliÄŸinde 10 Mayıs’ta Ä°stinye’de Borusan Oto’ya gidilerek burada bir çalışma gerçekleÅŸtirildi. Oto hasar konusunda sürecin iÅŸleyiÅŸi Borusan çalışanları tarafından uygulamalı olarak katılımcılara anlatılırken, yine canlı olarak ekspertiz çalışması da gerçekleÅŸtirildi. Borusan yetkilileri tarafından katılımcıların soruları detaylı bir ÅŸekilde cevaplandırılırken, saha çalışması öÄŸle yemeÄŸi ile son buldu.

Yangın & Mühendislik Sigortaları Branşında ise ‘Mühendislik Sigortalarında Risk Yönetimi’ dersi kapsamında eÄŸitmenlerimiz Süheyl Becan ve Ali Börü eÅŸliÄŸinde 11 Mayıs’ta TÜPRAÅž Ä°zmit Rafinerisi ziyaret edildi. ÖÄŸle yemeÄŸiyle baÅŸlayan ziyarette TÜPRAÅž yetkilileri tarafından gerçekleÅŸtirilen sunumlarda RUP Projesi ve iÅŸletmedeki güvenlik tedbirleri üzerinde duruldu. Katılımcıların sorularının detaylı olarak cevaplandığı soru-cevap bölümünün ardından ise TÜPRAÅž içerisinde araçla saha turu yapıldı.

GeçtiÄŸimiz ekimde baÅŸlayan 34. dönem Temel Sigortacılık EÄŸitim Programı’nın ilk yarı yılı ocak ayında sona ermiÅŸ; ikinci yarı yıl ise 6 farklı branÅŸta, Yangın & Mühendislik Sigortaları, Kaza Sigortaları, Nakliyat Sigortaları, Hayat Sigortaları, SaÄŸlık Sigortaları ve Muhasebe olarak ÅŸubat ayında baÅŸlamıştı. Mayıs ayında sona erecek olan programın 35. dönemi duyuruları ve kayıt süreci ise temmuz ayında baÅŸlayacak.